Tandblekning och lagningar i tänderna

Jag vill höja ett varningens finger för tandblekning i kombination med lagningar i tänderna. Det är nämnligen så att ämnet som bleker tänderna inte bleker lagningarna. Har man lagningar i de främre tänderna så behåller de sin gamla färg, vilket kan se ännu fulare ut än att ha missfärgade tänder. Att byta ut flera lagningar till för att matcha de blekta tänder kan därför innebära en merkostnad på flera tusen kronor. Ett tips är därför att besöka en tandläkare som kan utvärdera kostnaden för både tandblekning och lagning. Har man tur kanske de erbjuder ett paketpris för alltihop. Därför känns det föga motiverat att beställa tandblekning på nätet så som Ease White för några hundralappar om man har gamla lagningar. Det gäller alltså att tänka efter ordentligt, annars kan billig tandblekning bli en dyr historia.

Du kan följa svar på detta inlägg via RSS 2.0-flödet. Du kan lämna en kommentar eller en trackback från din egen sida.

1 Kommentar »

 
  • Patrik skriver:

    Helt sant, fast vi säger klart och tydligt i texterna om att ett tandläkarbesök först. Har frågat min egen tandläkare och hygienist om vår egen tandblekning, då det är 22% och 35%, de svarade, kör på din egen, dels går det fortare 3-5min och mycket billigare.

 

Kommentera

XHTML: Du kan använda följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>